Inkoop-kalender

Inkoopkalender

Wat zijn de inkooptrajecten van het komend jaar? Dit lijkt een eenvoudige vraag die regelmatig wordt gesteld. Een eenvoudige vraag die in de praktijk niet altijd even makkelijk te beantwoorden is.

Wij helpen je graag door inzicht te geven in alle meervoudige onderhandse – en Europese aanbestedingen voor de komende jaren. Wij geven je – in nauwe samenwerking met je collega’s – inzicht en overzicht door de spendanalyse, het contractenoverzicht en de geplande investeringen op slimme wijze te combineren. Met een goede inkoopkalender kun je op tijd de markt betrekken,  capaciteit en expertise reserveren én de rechtmatigheid van de organisatie bewaken.

/ spendanalyse

Met een spendanalyse krijgt de organisatie meer ‘zicht’ en ‘grip’ op de inkoopuitgaven. Sturen op basis van de onderbuik, wordt sturen op basis van kennis, inzichten en data.

Met behulp van de financiële gegevens van jouw organisatie kunnen we leveranciers aan inkooppakketten koppelen en analyseren wij vervolgens de resultaten in je organisatie. Collega’s die verstand hebben van die pakketten of ervoor verantwoordelijk zijn. De spendanalyse vormt zo de start om het gesprek aan te gaan over verbeteringen. 

Wat levert dit ‘zicht’ op:

  • Wie koopt wat in en bij welke leveranciers?
  • Waar liggen verbeter- en besparingsmogelijkheden?
  • Welke rechtmatigheid risico’s loopt de organisatie?
  • Hoe goed gebruikt de organisatie haar contracten?

WAT ZEGGEN anderen over ons?